Go to Top

Røngten

Løkken Dyreklinik er i besiddelse af digitalt røntgenudstyr. Vi udfører de fleste former for røntgendiagnostik, her kan nævnes undersøgelse for hofteledsdysplasi, albueledsdysplasi, osteochondrose, slidgigt mm. Den digitale teknik har optimeret vore røntgenbilleder og dermed også de diagnostiske muligheder.

PennHip-røntgen

PennHip-røntgen er en anden måde at undersøge hundens hofter på med hensyn til diagnostikken af hofteledsdysplasi (HD). Klinikken er certificeret til at udføre denne procedure, som kræver specialværktøj for at kunne udføres. Ved PennHip undersøgelsen måler man løsheden i hofterne. Løsheden i hofterne er så målet for graden af dysplasi. Metoden er meget benyttet i USA, men har vundet knap så megen fodfæste i Danmark.

HD, AD og OCD foto til DKK

Vi røntgenfotograferer for hofteledsdysplasi(HD), albueledsdysplasi(AD) og skulderledsdysplasi(OCD). Forud for røntgenfotograferingen skal du på Dansk Kennel Klubs hjemmeside købe en rekvisition på hundeweb. Denne skal du medbringe til dyrlægen. Det er et dokument på at du har betalt for bedømmelse og registrering af resultatet i DKK.

I forbindelse med optagelserne bliver hundens sagsnr., chipnummer og dato for fotograferingen, indfotograferet på billederne. Røntgenbillederne bliver herefter brændt ned på en CD og sendt til Veterinær Billeddiagnostik på Landbohøjskolen i København. Veterinær Billeddiagnostik afgiver svar til ejer og DKK indenfor ca. 10 hverdage.

Tandrøntgen

Klinikken er udstyret med digital røntgen. Dvs. at vi under hundens eller kattens tandeftersyn har mulighed for hurtigt at tage røntgenfotos af tandsættet. Den nye digitale teknik gør det muligt for os hurtigere at stille en diagnose og sætte korrekt behandling i gang.