Go to Top

Aktuelt

Klar til hund
Hvert år aflives tusindvis af hunde. Deres ejere magter dem ikke. Måske købte de den forkerte hund. Måske skulle de aldrig have haft en. Overvejer du en hund?

Tænk dig om inden og tag testen på www.klartilhund.dk

App viser giftige planter
Igen i år har der været store problemer med planteforgiftninger hos heste. Giftige planter kan gøre vore græssende dyr syge eller ligefrem slå dem ihjel. En app gør, at når du går en tur i marken, kan tjekke, om det er en giftig plante du står overfor. App’en beskriver udførligt 14 hyppigt forekommende giftige planter og indeholder et bibliotek med 80 fotos af planterne.

Link til App’en i App-store

Link til App’en i Google-Play

Vær opmærksom på giftige planter!
Som hesteejer skal man være opmærksom på giftige planter når man har sine heste på sommergræs.
Blandt typiske giftige planter for heste kan nævnes Agern, Egeløv, Taks, Skarntyde, Bregne, Tuja, Guldregn, svensk kløver, Padderok, Lupin, Perikum, Smørblomst, Liljekonval, Vår- og Engbrandbægere.
Vær ligeledes opmærksom på at mange af planterne også er giftige i hø og wrap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anbefaling om forebyggelse af rævens dværgbændelorm
Fødevarestyrelsen anbefaler følgende for at mindske smitterisikoen:

At hunde, der færdes frit i naturen (herunder jagthunde) og som mistænkes for at æde mus eller andre gnavere, ormebehandles regelmæssigt hver 4. uge.
At jagthunde, der bruges til gravjagt, vaskes efter jagt.
Fødevarestyrelsen anbefaler endvidere:

At alle hunde, der kommer fra eller har været i det centrale Europas bjergområder, og som kan have ædt mus eller andre gnavere, ormebehandles en til to dage inden hjemrejsen.

Generelle råd der mindsker smitterisikoen:
Undgå så vidt muligt, at din hund æder mus og andre gnavere, som kan være mellemværter for parasitten.

Vask din hund når den har været i kontakt med ræve eller rævens ekskrementer.
Overhold Fødevarestyrelsens køkkenhygiejneanbefalinger om skyl frugt og grønt.

Ændrede krav om ormebehandling ved rejse til Echinococcus multilocularis-frie lande pr. 1. maj 2013

Ændringen betyder, at hunde fra Danmark, som tages med til Irland, Malta, Storbritannien, Nordirland, Norge og Finland skal leve op til følgende krav:
· Hunden skal behandles mod Echinococcus multilocularis-parasitten på modne og ikke-modne stadier i tarmen højst 120 timer og mindst 24 timer inden tidspunktet for den planlagte indførsel til det pågældende land.
· Behandlingen skal være foretaget af en dyrlæge.
· Det anvendte lægemiddel skal indeholde praziquantel.
· Behandlingen skal attesteres i hunden pas, i det rette afsnit hertil.

OBS: Katte og fritter er ikke omfattet af EU-kravet om ormekursbehandling mod rævens dværgbændelorm.

Særligt for hunde der ofte rejser til Norge
Som et alternativ til behandling højst 120 timer og mindst 24 timer inden afrejse, kan hunde gennemgå et behandlingsforløb, hvor de af en dyrlæge bliver behandlet mindst 2 gange med max. 28 dages mellemrum inden indrejsen til Norge. Derefter behandles der mindst hver 28. dag. Dette alternativ retter sig særligt til dem, som ofte rejser til Norge med deres hund. Hvis hunden bliver i Norge skal den også behandles mindst 28 dage efter sidste behandling, selvom den ikke skal ud og rejse mere.

Hvalpesyge/hundesyge
Der er udbrudt hvalpesyge blandt mink i det nordjyske. DTU har påvist udbrud i 42 farme i Jylland. Hvalpesyge er den samme virus der forårsager hundesyge hos hunde. Det vil derfor være en god ide at tjekke om din hund er blevet vaccineret. Hundesyge indgår i det normale vaccinationsprogram og er hunde vaccineret inden for det sidste års tid burde den være dækket. Er du i tvivl om vaccinations status på din hund så kontakt os på tlf.: 98991205. Hundesyge giver som regel feber, pus fra øjne og næse (i mange tilfælde ir-grønt), diarre, lungebetændelse og i værste fald kramper. Uvaccinerede dyr har stor risiko for at dø hvis de smittes.

Nyt medicinhåndteringskursus
Siden 1. februar 2007 har der været krav om, at dyreejere og deres medhjælpere der anvender veterinærmedicin skal gennemføre et godkendt kursus i håndtering af veterinære lægemidler til produktionsdyr.
Hvem skal på kursus?
Dyreejere og deres medarbejdere, der skal anvende og opbevare lægemidler i besætningen, skal på kursus. Herunder også hesteejere, der har heste, som ikke er udelukket fra konsum.

Vi afholder det næste medicinhåndteringskursus når der er 20 personer tilmeldt – for tilmelding og mere info. ring på tlf. 98991205